Door: Juliette Arts – JustJules beeld communicatie

In 2016 ben ik officieel fulltime voor mezelf begonnen als fotograaf en websitebouwer. Ik deed dat vanuit mijn woonkamer. Want, wat voor een ruimte heb je eigenlijk ook nodig? Een bureau, een computer en een kast voor je boeken en camera’s om op te ruimen. Een jaar lang heb ik dat gedaan. Tot ik gek werd van die afwas, de stofzuiger en de strijk die lonkte.

BNI
Ik was al snel lid van BNI Almere, een groep ondernemers die iedere week samenkomen voor het ontbijt en om elkaar mooie aanbevelingen te geven. Dominique Wubbolt stelde de zoekvraag: ‘wie kent ZZP-‘ers of studenten die graag een dag achter een receptie wil zitten’. In eerste instantie had ik er niet zoveel mee maar collega ondernemer Anuschka Groot van Scuid die deed het al een tijd en overtuigde mij om toch eens in gesprek te gaan met Dominique.

Lumen
Het bleek dat Dominique een nieuw pand in ‘beheer’  had in Huizen; bedrijfsverzamelgebouw Lumen. Hier zijn circa 45 ondernemers gevestigd. Ik mocht 1 of 2 dagen achter de receptie zitten en ik koos voor 1 dag. Een dag echt het huis uit, niet meer omkijken naar de was en de strijk én in contact komen met al die ondernemers. Het leek mij wel wat!

Kantoor JustJules | Scuid

Eigen kantoor
In de zomer van 2017 zaten Anuschka en ik na een BNI bijeenkomst te praten en wij vroegen ons af hoe het zou zijn om een eigen kantoor te hebben. Niet langer werken vanuit je woonkamer maar ´echt´ aan de slag. We hebben verschillende bedrijfsverzamelgebouwen bezocht en ´gevoeld´ maar we voelde ons inmiddels toch wel thuis in Lumen. En wat bleek, er was nog een mooi kantoor van 26 m2 vrij op de begane grond. Eind augustus 2017 zijn we erin getrokken en nu, bijna 2 jaar verder, zitten we er nog steeds.

Naar je werk gaan is echt weer heel erg  leuk! 

Achter de receptie zitten is een kans
Dus, dank je wel Dominique voor het feit dat ik 1,5 jaar achter de receptie in Lumen heb mogen zitten. Het heeft mij een kantoor, veel contacten en verschillende opdrachten opgeleverd.  Mocht Dominique je de vraag stellen of je een dag of wat achter de receptie wilt zitten, zie het als een kans!

Een kans om andere ondernemers te ontmoeten, jezelf verder te ontwikkelen en gewoon eens lekker niet in / uit huis werken!

 

DutchEnglish