Een medewerker facilitaire dienstverlening is de schakel tussen de property manager en de bezoeker

Een medewerker facilitaire dienstverlening zorgt voor alle faciliteiten, ofwel voorzieningen. Dit zijn ruimtes, diensten en materialen. Zowel medewerkers als bezoekers hebben die voorzieningen nodig. Alleen dan kunnen ze hun werk goed doen. Facilitaire dienstverleners zorgen dus voor een prettige en productieve werkomgeving.

Een medewerker facilitaire dienstverlening is breed inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van onderhoud, het inrichten van vergaderruimtes, schoonmaak werkzaamheden, maar receptietaken en de veiligheid bewaken horen ook bij het werk van een medewerker facilitair dienstverlening.

Taken van een medewerker facilitaire dienstverlening:

Als medewerker facilitaire dienstverlening ben je breed inzetbaar. Je hebt verschillende taken, afhankelijk van de organisatie waar je voor werkt. Naast onderstaande taken, ben je als facilitair medewerker ook medeverantwoordelijk voor het beheer van het gebouw.

 

Taken: Dat houdt in:
Ruimtes gebruiksklaar maken. Je maakt vergaderzalen schoon. Daarnaast zorg je ervoor dat de tafels en stoelen worden klaargezet, voor de volgende vergadering.
Optreden als aanspreekpunt Je begroet klanten en praat met hen. Je vraagt naar hen wensen en rapporteert deze. Door het noteren en analyseren van de klantbehoefte, draag je bij aan een perfecte klantbeleving.
Bijdragen aan een veilige en productieve werkomgeving Als medewerker facilitaire dienstverlening controleer je de veiligheid en herkent risico’s. Tevens geef je dit door.
Werkzaamheden gericht op catering Je noteert bestellingen en zorgt dat deze aankomen bij de kok. Daarnaast zorg je dat elk bedrijf hun juiste lunch ontvangt
Werkzaamheden evalueren Doormiddel van klantinterviews houd je in de gaten of je je werk goed doet.

 

Het beheer van gebouwen

Een property manager blijf natuurlijk eindverantwoordelijk voor het beheer van de gebouwen, maar facilitaire dienstverleners zijn de schakel tussen de bezoeker en de property manager. Door altijd in contact te zijn met de bezoekers, weet de facilitair dienstverlener alle wensen en behoeftes. De medewerker facilitaire dienstverlening houdt zich bezig met taken waar de property manager vaak geen tijd voor heeft. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat alle ruimtes schoon zijn. Zowel in het gebouw als in de directe omgeving. Schoonmaken, onderhoud en klanten ontvangen zijn dan ook belangrijke taken die een facilitair medewerker voor u kan uitvoeren.

Cateringwerkzaamheden

Bij een prettige en productieve werkomgeving hoort natuurlijk een personeelsrestaurant of een kantoor restaurant. Vooral in de lunchpauze is er veel vraag naar gezonde broodjes en salades. Buiten de lunch om helpen onze medewerkers facilitaire dienstverlening ook met het onderhouden en bijvullen van koffie/thee- en frisdrankautomaten.

Receptiediensten

Wij maken mensen blij en gebouwen rendabel. De receptionist is het eerste aanspreekpunt van het bedrijf en dus onmisbaar. Hoewel Corona ertoe heeft geleid dat we met ze alle minder naar kantoor komen, zal dit spoedig weer veranderen. Een receptionist is zowel fysiek als telefonisch het eerste aanspreekpunt. Communicatief sterke receptionistes zijn dan ook onmisbaar. Receptionistes van Real Estate Facility beschikken over de juiste luister- en gespreksvaardigheden en verbeteren daardoor zowel de gastvrijheid als de beleving.

Het is belangrijk dat zowel bezoekers als medewerkers zich prettig en fijn voelen. Ten eerste verbetert dit de productiviteit en bovendien verlaagt dit het ziekteverzuim en tot slot zijn medewerkers gelukkiger en ook loyaler. Maar er is nog een reden waarom veiligheid belangrijk is. Een veilige omgeving zorgt er namelijk voor dat iedereen zichzelf kan zijn.

Wat doen wij?

Wij zijn een ervaren uitbestedingspartner. Onze receptiemedewerkers maken mensen blij, verhogen de productiviteit en dragen tevens ook bij aan een veilige werkomgeving. contact voor een vrijblijvend adviesgesprek.

facilitaire dienstverlening uitbesteden?

Wil je meer informatie over de receptiediensten van Real Estate Facility of over onze uitbestedingsmodelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Indien u behalve over Receptiediensten meer wilt weten over: Receptiediensten basic Receptiediensten fullFacility management, werving en selectie of wilt u meer informatie over ons. klik dan op de desbetreffende link

 

DutchEnglish